Betreft: Maatregelen Corona bij v.v. DINDUA

8 september 2020 22:15

Beste DINDUANEN,

Zoals jullie weten zijn er in de afgelopen periode veel dingen veranderd. Je merkt dat thuis, bij het boodschappen doen of bij het bezoeken van bijvoorbeeld een restaurant. Er zijn ook aanpassingen nodig bij het uitoefenen van sport en het gebruik van onze kantine. Gelukkig kunnen we hierdoor wel weer lekker voetballen en, op gepaste afstand, de gezelligheid opzoeken van onze kantine en terras!
Via deze weg willen we jullie op de hoogte brengen van de belangrijkste maatregelen die er op het terrein van v.v. DINDUA nodig zijn om met elkaar op een zo veilige en verantwoorde manier als mogelijk te kunnen blijven voetballen. Dit zijn wij als vereniging verplicht, maar ook jullie als gebruikers van sportpark Immerhorn zijn hiervoor medeverantwoordelijk.
We rekenen er op dat jullie je aan de onderstaande regels houden en elkaar hierbij helpen. Nog even volhouden en hopelijk kunnen we dan zo snel mogelijk weer ‘normaal’ met elkaar gebruik maken van het sportpark!

Basisregels:

• voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
  • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht)hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
  • houd 1,5 meter afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten);
  • schud geen handen;
  • geef elkaar de ruimte!
  • bij gebruik van de tribune: neem alleen plaats op plekken waar geen kruis op staat.

Kantine / terras

• houd je aan de aangegeven looprichting. Er is een aparte in- en uitgang;
  • bezoekers vanaf 18 jaar wordt gevraagd zich te registreren. De gegevens worden twee weken bewaard en hierna vernietigd;
  • desinfecteer je handen bij binnenkomst (pompje staat bij de ingang);
  • maak in de kantine zoveel mogelijk gebruik van pinbetalingen;
  • als je een consumptie in de kantine wilt nuttigen dan is dat alleen toegestaan als er gebruik wordt gemaakt van een zitplaats. Het is niet toegestaan om in te kantine staand een consumptie te nuttigen en/of in de kantine te staan: m.u.v. als je in rij staat te wachten om een bestelling te doen. Er is een beperkt aantal zitplaatsen aanwezig (excuses voor het ongemak);
  • tijdens het wachten in de rij moet de 1,5 meter afstand in acht worden gehouden;
  • op het terras is een beperkt aantal zitplaatsen.

Voor- en tijdens de wedstrijd/training: speciaal voor spelers, coaches en begeleiders:

• tijdens trainingen zijn de kleedkamers alleen geopend voor toiletgebruik. Omkleden en douchen doet eenieder thuis.
  • het wedstrijdsecretariaat is vanaf de buitenkant bereikbaar. Houd je aan het maximum aantal personen in deze ruimte;
  • wijs sporters op het belang dat zij geen handen mogen schudden en geen high fives mogen geven;
  • naast de normale en noodzakelijke sport gerelateerde contactmomenten is fysiek contact (bijv. vieren van een overwinningsmoment of tijdens een wissel) niet toegestaan;
  • help de sporters om de regels zo goed mogelijk uit te voeren en spreek ze aan wanneer dat niet gebeurt;
  • de sporters betreden en verlaten gefaseerd het sportveld. Dit gaat in overleg;
  • laat sporters van 18 jaar en ouder tijdens het inlopen en warming-up de 1,5 meter afstand houden;
  • alle kleedkamers en douches zijn op wedstrijddagen open. Op de deur van de kleedkamers staat aangegeven hoeveel mensen van 18 jaar en ouder er maximaal tegelijkertijd in de kleedkamer aanwezig kunnen zijn. Voor 18 jaar en ouder geldt, houd 1,5 afstand.